Altijd bijdehand

Voeding
Heerlijke recepten voor jou geselecteerd.

Topchef Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete familierecept: “Stoofvlees? Door in ma’s kookpotten mee te kijken, heb ik het geleerd”

Sterrenchef Luc Bellings bezoekt bekendste frietkoten van het land: “Wie dit opeet, heeft er ‘s avonds nog ‘plezier’ van”

Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over”

Pompoenen: welke eetbare soorten bestaan er en waarvoor gebruik je ze?

Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken

“Zowel ondergewicht als overgewicht kunnen leiden tot een verminderde weerstand”: voedingsdeskundige vertelt hoe je je afweersysteem fit houdt

Onze spaghettispecialist Lara proeft de befaamde bolognese van Den Trol: “Zijn de rood-witte placemats een slecht voorteken?”

Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”

Kan de beroemde spaghetti bolognese van The Fox Pub in Aalst onze reviewer Lara bekoren? “Ik verwachtte een smaakorgasme”

De beste spaghetti bolognese van Vlaanderen? Onze reviewer Lara ging proeven bij Pee Klak in Strombeek

Lara gaat op zoek naar Vlaanderens beste spaghetti bolognese: “Ik heb me er lang voor geschaamd dat het mijn favoriete gerecht is”

Hoe herken je een goed pak koffiebonen in de winkel? Koffiekenner Peter Hernou geeft advies

Wat verklapt het etiket en de vorm van de fles? Word zelf sommelier met Sepideh

Weet wat je eet: met zalmkwekerij in Oostende worden problemen in Noorse ‘fishfarms’ ontweken

Onze huissommelier proeft 25 goedkope wijnen van Aldi, Lidl, Spar en OKay: “Amper 2,30 euro voor een heerlijke wijn”

Bessara: de dip die je moet proeven als je even genoeg hebt van guacamole en hummus

Van rucola tot paksoi: tips om elke groene bladgroente optimaal te bewaren en te bereiden

Nog beter dan aan de kust: huisbereide mosseltjes met kraakverse salade en salsa

3 ontbijt- en brunchlekkernijen om op zondagochtend gezellig samen te bakken

Lekker én gezond: 5 x heerlijke recepten met fruit

Amper nog gepelde garnalen te koop: zo pel je ze zelf

Onze huissommelier proeft 25 wijnen van Delhaize: “Voor net geen 8 euro een verrassende, funky ontdekking”

Onze huissommelier proeft 25 festivalwijnen en voor 4,85 euro heb je al een koopje: “Aangename verrassing”

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: “Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)

Weet wat je eet: waarom wordt 90% van onze noordzeegarnalen in Marokko gepeld?

Sterrenchef Luc Bellings keurt coupe vers fruit: “Nul op tien: het toppunt van amateurisme”

Bellings back to basics: steak-friet met pepersaus. “Verslavend, hier blijf ik gewoon van eten”

Sterrenchef Luc Bellings keurt toast kannibaal: “Eén van de bedrieglijkste borden in jaren: hier mag je je met reden bedot voelen”

Sterrenchef Luc Bellings keurt kabeljauw met mousselinesaus: “Sorry, maar dit is gewoon refterkost”

Sterrenchef Luc Bellings keurt pannenkoeken aan de kust: “10 op 10, dit is een omweg waard”

“Je moet ze meteen na het frituren opeten”: tv-kok Loïc proeft falafels uit de supermarkt

“Ik zou dit nooit kant-en-klaar kopen, want het is een heel simpele saus om zelf te bereiden”: tv-kok Loïc proeft zoetzure sausen uit de supermarkt

“Zalig, je proeft echt getoaste maïs en zout”: tv-kok Loïc keurt taco’s uit de supermarkt

Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”

Weet wat je eet: waar komen de Zeeuwse mosselen op jouw bord echt vandaan?

Op wereldreis in je keuken – Belgische vol-au-vent in de oven met bladerdeeg en frietjes

Op wereldreis in je keuken – Marokkaanse tajine met abrikoos

Op wereldreis in je keuken – Griekse portokalopita

Op wereldreis in je keuken – Maak hier samen met tv-kok Loïc Spaanse paella

Op wereldreis in je keuken – Japanse onigiri

Op wereldreis in je keuken: Thaise lauwe gehaktsalade

Kook samen met TV-kok Loïc dagelijks een recept van een culinaire topbestemming.

Huissommelier Sepideh proeft 10 mosselwijnen onder 12,50 euro

Waarom is roséwijn roze? Sepideh legt uit wat de kleur verklapt over je favoriete drank

“Walsen is overbodig bij een glas bubbels”: Sepideh legt uit hoe je schuimwijn ruikt en proeft

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: “Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske”

Niet elke wijn wordt beter met de jaren: Sepideh legt uit hoe je het onderscheid maakt

“De bewaarruimte moet zo donker mogelijk zijn”: Sepideh legt uit hoe je thuis wijn opbergt

“Af en toe kan het tegenvallen, maar er komen ook mooie verrassingen”: Sepideh helpt je om je eigen wijnsmaak af te bakenen

Hoe vol mag je een wijnglas schenken? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier

“Mijd zoveel mogelijk ‘wijnglazen’ zonder steeltje”: Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier

Waar eet je de lekkerste garnaalkroketten aan de Belgische kust? Sterrenchef Luc Bellings ging voorproeven

“Daarom maken sommeliers dat rare, soms overdreven slurpende geluid”: Sepideh legt uit hoe je je mond gebruikt om wijn te proeven

Was het nu maar 2 dagen of toch een week? Sepideh vertelt hoe en hoelang je ontkurkte wijn kan bewaren

Wat zegt de schroefdop of kurk over de wijn? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier

“De meeste Vlamingen drinken hun rode wijn te warm en hun witte te koud”: Sepideh geeft de perfecte temperaturen

Hoe ontkurk je een fles wijn en schenk je in? HLN-sommelier Sepideh toont het stap voor stap

“Wijn proeven doe je altijd éérst met je neus”: Sepideh stoomt jou op 3 weken klaar tot de beste thuissommelier van het land

Huissommelier Sepideh proeft 20 schuimwijnen: voor amper 8 euro heb je al een topfles in huis

Mini-flesjes voor kleine paasfeestjes

Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken

Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs”

Onze sommelier selecteert dé wijntrends van 2020: “Het middensegment krijgt het moeilijk omdat de consument almaar goedkopere wijn zoekt”

Beste wijn voor bij het kerstdiner vind je al vanaf 6 euro: dit is de selectie van onze sommelier

Onze sommeliers proeven 100 festivalwijnen en selecteren hun absolute toppers: “Een koopje, deze wijn op gastronomisch niveau”

Nooit meer keuzestress dankzij je complete wijngids op 1 plek

Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied”

Sommelier Sepideh proeft 7 rockwijnen: “Wijn van The Rolling Stones is seks in de fles”

Handig, die bag-in-boxes van drie liter, maar leveren ze ook kwaliteitsvolle wijn? Dit is het oordeel van onze huissommelier

Dit zijn de beste bubbels voor Pasen (en deze flessen laat je beter staan)

Sepideh proeft 25 rode lentewijnen uit de supermarkt en speciaalzaak. Dit zijn haar absolute toppers

Dit zijn de beste witte wijnen voor de lente

25 roséwijnen getest, met verrassende uitkomst: “De goedkoopste is de beste”

Topsommelier Sepideh selecteert haar favoriete betaalbare wijnen uit de supermarkt voor de feesttafel

Met deze wijnapps kies je altijd de beste wijn in de supermarkt

Wijnen voor wie het liever wat exclusiever maar daarom niet duurder wil

Expert selecteert 10 topwijnen onder 10 euro

Prosecco: goedkoper dan cava dankzij minder bubbels? Sommelier Andy De Brouwer legt uit

Koppijnwijn, feit of fabel?

Wijn uit eiken vat: meerwaarde of slimme verkoopstruc?

‘Bij te hoge temperaturen gaan de aroma’s verloren’, en andere wijnregels die iedereen moet kennen

Welke kurkentrekker doet wat het moet? Sommelier Sepideh testte het uit

Schroefdop of kurk zegt niks over de kwaliteit van wijn

Welke wijn mag je decanteren en hoe doe je dat precies? Wij geven tips

Originele geschenken voor wijnliefhebbers

Waar bewaar je wijn het best en hoe lang blijft een geopende fles goed? 4 gouden bewaartips

Is natuurwijn beter dan gewone wijn?

3 gouden tips om wijn te schenken volgens sommelier Sepideh Sedaghatnia

Wat een eitje: zo maak je ze het allerlekkerst klaar

Desembrood bakken is hipper dan ooit: zo ga je zelf aan de slag

Zin om te barbecueën? Grillmaster Peter De Clercq helpt je op weg naar het geschikte toestel

3 x feestelijk ontbijten met wentelteefjes

Topchef proeft en beoordeelt 6 verse pizza’s uit de supermarkt

Smullen maar: 3 heerlijke recepten met zalm