Altijd bijdehand

Gezonde voeding

“1 op de 2 Belgen is te zwaar”: twee experts leggen uit hoe je op een gezonde en langdurige manier gewicht verliest

Diepvriesfrieten gezonder dan yoghurt? Voedingswetenschapper bekijkt hoe bruikbaar de Nutri-Score echt is

Zo maak je je fiets winterproof: “Hou zeker je bandenprofiel in de gaten”

Voedingsdeskundige neemt 10 fruitdrankjes voor kinderen onder de loep: “Bijna allemaal even ongezond als blikje cola”

Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes per dag koffie beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”

Roger Van Damme verloor bijna 20 kilo nadat bleek dat hij glutensensitief is: moet je je nu ook snel laten testen?

“Sapjeskuur is echt geen boost voor de gezondheid en het ‘detox-gehalte’ is quatsch”

Welke granola uit de supermarkt is het gezondst? Diëtiste Sanne Mouha test twaalf merken

Weet wat je eet: waarom wordt 90% van onze noordzeegarnalen in Marokko gepeld?

Mag je ontdooid eten een tweede keer invriezen? En is aspartaam kankerverwekkend? Wetenschapper Eric De Maerteleire ontrafelt feiten en fabels over voeding

Is honing gezonder dan suiker en helpt hij ook echt tegen keelpijn? Alle feiten en fabels over honing op een rij

Zit dik zijn in de genen? Arts en diëtist nemen DNA af om gepast voedingsadvies te geven

Voedingsadvies van ziekenhuisdiëtist Michaël Sels: “Eet méér in plaats van minder”

Expert legt uit hoe je je eetgedrag onder controle krijgt: “Perfecte portie is maar zo groot als een pompelmoes”

Verbeteren blauwe bessen je weerstand? Voedingsdeskundige ontrafelt feiten en fabels rond voeding en immuniteit

Diëtiste Sanne Mouha deelt recepten en tips voor fruitig gezonde lockdownvoeding boordevol vitaminen